Novosti

15. 1. 2009.

Glas Istre: E-Pula nakon godinu dana

Zagreb – Informatički sustav E-Pula, rješenje tvrtke SWING Informatika, u upotrebi je više od godinu dana. Već prvi rezultati pokazali su da je uvođenjem sustava značajno ubrzan rad gradske uprave te su građanima omogućene brže i lakše dostupne usluge, što se najbolje očitava po učinkovitosti rješavanja lokacijskih i građevinskih dozvola.

Boris Miletić, gradonačelnik Pule izjavio je da su se novim sustavom značajno smanjili troškovi administracije, a ubrzanje procedure omogućilo je zaposlenicima gradskih službi da što manje vremena gube na papirologiju i traženje zagubljenih dokumenata. Efikasnost je značajno porasla, vrijeme rješavanje svih predmeta je skraćeno, a to u konačnici donosi bolju i jeftiniju uslugu građanima, a Grad Pulu dovodi na poziciju lidera u informatizaciji rada gradske uprave u Hrvatskoj.

Do kraja godine je planirano umrežavanje gradskih poduzeća i javnih ustanova u gradski informacijski sustav.

Nenad Stojiljković, član uprave tvrtke SWING Informatika, izrazio je zadovoljstvo suradnjom sa gradskom upravom Grada Pule, te najavio da su oni prvi u nizu implementacija u gradskim upravama koje će uslijediti. Kriza, kaže Stojiljković, ne bi trebala biti prepreka jer je ovakav softver posve antirecesijski – značajno smanjuje troškove, povećava efikasnost, ubrzava rješavanje predmeta.

SWING Informatika d.o.o.