Novosti

15. 1. 2013.

Implementacija SWING Process Managera u Općini Ližnjan

Nakon uspješno obavljenih predradnji vezanih za osiguranje svih pretpostavki uspješnog početka e-poslovanja – dogradnje informatičke infrastrukture, pripreme dokumentacije i edukacije službenika – Općina Ližnjan-Lisignano je u manje od tri tjedna u cijelosti implementirala softversko rješenje za upravljanje elektroničkim predmetima i dokumentima. Imajući na umu da su istovremeno revidirani svi predmeti i obrasci općinske uprave, može se slobodno reći da je ovdje riječ o vrlo respektabilnom rezultatu.

Korištenje SWING aplikacije za upravljanje predmetima i dokumentima nesumnjivo će poboljšati funkcioniranje općinske uprave – povećati transparentnost poslovanja, ubrzati procese i povećati zadovoljstvo stanovnika općine.

Po stabiliziranju cjelokupnog sustava, u planu je prelazak na cjeloviti “ured bez papira“, korištenjem elektroničkog potpisa i elektroničke isprave.

Ovaj uspješno izvedeni projekt dokaz je da e-poslovanje nije privilegij samo velikih i bogatih. Štoviše, mali gradovi i općine, sa puno većom lakoćom mogu brže i jednostavnije implementirati ovakav sustav, i što je najvažnije, uz angažiranje skromnih financijskih sredstava.

Kontakt podaci:
Nenad Stojiljković
SWING Informatika d.o.o.
nenad.stojiljkovic@swing.hr