Novosti

23. 12. 2011.

Jedinstveni informatički savez Srbije dodijelio hrvatskoj tvrtki prestižnu međunarodnu nagradu Diskobolos 2011

Splitska tvrtka SWING Informatika dobitnik je ovogodišnjeg međunarodnog priznanja Diskobolos 2011 u kategoriji Upravljanje.

Diskobolos je godišnja nagrada za najkvalitetnija poslovna rješenja temeljena na primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija koja omogućavaju unapređenje poslovnih procesa. Ovo priznanje koje dodjeljuje Jedinstveni informatički savez Srbije (JISA) ima međunarodni karakter i sedamnaestogodišnju tradiciju.

Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je 128 rješenja iz raznih dijelova svijeta. Međunarodni žiri je odabrao 52 projekta koji su bili nominirani u glavnim kategorijama (proizvodnja, projektiranje, upravljanje, društvene djelatnosti, financije, zdravstvo, obrazovanje, usluge i WEB ostvarenja) i 30 ostvarenja u specijalnim kategorijama (skupovi, izdavaštvo, RTV emisije i globalni partneri). SWING Informatika je podijelila prvu nagradu u kategoriji Upravljanje, za svoj proizvod SWING Process Manager.

SWING Process Manager je softverski proizvod koji ideju o „uredu bez papira“ pretvara u stvarnost. Njegovim je pionirskim korištenjem Gradska uprava Grada Pule u kratkom roku ostvarila vrhunske rezultate: uveden je ISO 9001, dobivena je nagrada za kreativnost i inovativnost, uveden napredni elektronički potpis i elektronička isprava, ostvareno transparentno poslovanje na svim razinama, osigurana kvalitetna komunikacija, koordinacija i suradnja svih odjela, značajno smanjeni troškovi…

Između ostalih, još je nekoliko tvrtki iz Hrvatske dobilo posebna priznanja: HRT za emisiju eHrvatska, tvrtka “42” iz Zagreba za proizvod eBonus i tvrtka Algebra Zagreb za proizvod myQuest multimedija L

Stručni je žiri bio sastavljen od istaknutih predstavnika organizacija CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies), European Chamber of Economy, Trade and Industry, ECDL Foundation, regionalnih privrednih komora, informatičkih udruženja i niza drugih renomiranih stručnjaka iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Svečana ceremonija uručenja priznanja održana je 20. prosinca u Starom dvoru Skupštine grada Beograda.

Kontakt podaci:
Nenad Stojiljković
SWING Informatika d.o.o.
nenad.stojiljkovic@swing.hr