Novosti

26. 5. 2011.

Sa SWING-om do nagrade za kreativnost i inovativnost

Hrvatski dan kreativnosti i inovativnosti koji već četvrtu godinu zaredom organizira udruga MRAK – Mreža za razvoj i kreativnost, održan je u srijedu u kazalištu Komedija
Tom prigodom su u devet kategorija dodijeljene nagrade za kreativnost i inovativnost u gospodarskom i društvenom djelovanju. Riječ je o jedinstvenoj nagradi u svijetu kojom se potiče kreativno razmišljanje i primjena inovacija u različitim područjima poslovnog djelovanja.

Grad Pula osvojio je prvo mjesto u kategoriji kreativnog i razvojnog programa jedinica samouprave – gradova, zahvaljujući nedavnom uvođenju e-poslovanja u cijelu gradsku upravu. Time je Pula prepoznata kao grad koji je kroz realizaciju razvojnog programa ostvario gospodarski, socijalni i kulturni iskorak kao i mjerljive rezultate.

Pula se od papirnate birokracije oprostila 4. svibnja kada je svečano obilježen početak primjene elektroničkog potpisa u gradskoj upravi, čime je postala prva javna uprava u Hrvatskoj koja je u potpunosti prešla na e-poslovanje.

„Kroz bolju organizaciju rada i veću učinkovitost koja se postiže elektroničkim poslovanjem u središte interesa stavljaju se građani kojima je gradska uprava sada na usluzi i iz njihovih domova.“ – istaknuo je Bernard Zenzerović, pročelnik Ureda Grada, zahvaljujući se organizatorima na ovom vrijednom priznanju.

Ovo priznanje doživljavamo i kao vlastiti uspjeh zbog aktivnog angažmana koji je SWING Informatika imala u uvođenju e-poslovanja u pulsku gradsku upravu.

Kontakt podaci:

Nenad Stojiljković
SWING Informatika d.o.o.
nenad.stojiljkovic@swing.hr