Novosti

12. 11. 2013.

SWING Informatika dobitnik Povelje HDK za poticanje i primjenu kvalitete u hrvatskom gospodarstvu

U sklopu obilježavanja 11. hrvatskog Dana kvalitete pod sloganom “Proizvedeno u kvaliteti, stvoreno za uspjeh”, tvrtka SWING Informatika d.o.o. dobila je povelju Hrvatskog društva za kvalitetu u kategoriji Poticanje i primjena kvalitete u hrvatskom gospodarstvu.

Jedan od glavnih razloga dobitka ovog vrijednog priznanja je činjenica da je tvrtka SWING Informatika 31. u svijetu stekla certifikat za društveno odgovorno poslovanje prema standardu IQNet SR-10.

Osim SWING Informatike kojoj je povelja dodijeljena u kategoriji malih tvrtki, ista je dodijeljena i tvrtkama Atlantic Grupa d.d. (u kategoriji velikih tvrtki), Vivera d.o.o. te DOK-ING d.o.o. (u kategoriji srednjih tvrtki).
U kategoriji Povelja za poseban doprinos u edukaciji i promociji kvalitete dobitnici Povelje HDK su: Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku (obrazovna ustanova) i Jospeh A. De Feo, SAD (pojedinac).
Dobitnici Povelje HDK u kategoriji Povelja za životno djelo su Antun Benčić i Marko Bešker.

Obilježavanje 11. hrvatskog Dana kvalitete održalo se 11. studenog u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore. Suorganizatori skupa bili su Hrvatska gospodarska komora i Hrvatsko društvo za kvalitetu, a pokrovitelji Hrvatska akreditacijska agencija, Državni zavod za mjeriteljstvo, Hrvatski mjeriteljski institut i Hrvatski zavod za norme. Hrvatski Dan kvalitete održava se, između ostalog i povodom 19. Europskog tjedna kvalitete (11. – 17. studenoga 2013.), te 18. Svjetskog dana kvalitete (14. studenoga 2013.).

Direktor tvrtke SWING Informatika Nenad Stojiljković ističe: „Mučno je gledati što se sve danas dešava u našoj zemlji. Pljačka, mito i korupcija širokih razmjera. Svi smo prozvani, a time i pozvani da nešto poduzmemo. Ovo je naš dostojanstveni odgovor. Ovo je i primjer drugima kako se treba oduprijeti negativnim pojavama. Pozivamo sve tvrtke dobre volje da krenu našim stopama.“

Kontakt podaci:
Nenad Stojiljković
SWING Informatika d.o.o.
nenad.stojiljkovic@swing.hr