Novosti

18. 10. 2011.

SWING Informatika i Grad Pula na 3. susretu gradonačelnika i poduzetnika – 48 sati

14. i 15. listopada u Rovinju je održan treći godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika – 48 sati, u organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, poslovnog tjednika Lider i agencije Madison.

Tijekom drugog dana susreta, u sklopu panela e-GOVERNMENT posjetitelji su imali priliku čuti izlaganje predstavnika Grada Pule Danijela Ferića i Tonija Veldića, predstavnika tvrtke SWING Informatika d.o.o.

Tom prilikom je predstavljen servis za građane e-Pula i programsko rješenje za e-poslovanje SWING Process Manager, čijom je uspješnom primjenom u svom poslovanju Grad Pula priskrbila nagradu Mreže za razvoj kreativnosti, u kategoriji kreativnog i razvojnog programa jedinica samouprave – gradova. Time je Pula prepoznata kao grad koji je kroz realizaciju ovog projekta ostvario gospodarski, socijalni i kulturni iskorak, kao i mjerljive rezultate.

Poseban naglasak u izlaganju je stavljen na to da će korištenje naprednih elektroničkih sustava u tijelima javne uprave dovesti do sve značajnijih ušteda i poboljšanja. U vrlo skoroj budućnosti tijela javne uprave će se razlikovati upravo po tome koriste li elektroničke isprave ili ne. Na jednoj strani će biti ona moderna i efikasna, a na drugoj konzervativna i troma.

Četiri godine primjene servisa omogućile su veliko povećanje učinkovitosti rada gradskih službi i istodobno smanjenje broja službenika te ukidanje papirnate dokumentacije. E-Pula promijenila je način obavljanja poslova – učinila ga transparentnim, podigla je razinu kvalitete, ubrzala procese, uspostavila timski rad te poboljšala koordinaciju i suradnju među upravnim tijelima. Ukratko, promijenila je organizacijsku kulturu u gradskoj upravi.