Novosti

17. 2. 2012.

SWING Informatika unaprijedila sustav informacijske sigurnosti [ISO 27001:2005]

Dana 17.02.2012 tvrtka SWING Informatika je potvrdila svoju snažnu orijentaciju prema neprekidnom unaprjeđenju vlastitog poslovnog sustava dobivši certifikat upravljanja informacijskom sigurnošću po normi ISO 27001:2005.

Sa ciljem smanjenja poslovnih rizika i izbjegavanja neželjenih događaja, kao i težnjom za još boljom i pouzdanijom uslugom postojećim i budućim klijentima, tvrtka SWING Informatika je, osim redovnog recertifikacijskog audita za postojeći IS0 9001:2008, uspješno prošla i certifikacijski audit za ISO 27001:2005 – Sustav upravljanja informacijskom sigurnošću.

Uz značajno unaprjeđenje vlastitog sustava za upravljanje informacijskom sigurnošću, SWING Informatika će stečena znanja i iskustvo upotrijebiti i za pomoć vlastitim klijentima, budući da su svi korisnici naprednog elektroničkog dokumentacijskog sustava kojima ovo područje dobiva sve veći značaj.

Postupak uvođenja informacijske sigurnosti nije ostao samo na promjenama u internom poslovnom sustavu: zahtjevi norme ISO 27001:2005 ugrađeni su i u glavni softverski produkt – SWING Process Manager, posebice u segmentu upravljanja povjerljivim podacima i njihovoj enkripciji.

Iako zadovoljna postignutim, Uprava tvrtke SWING Informatika ovaj će uspjeh iskoristiti kao poticaj za postavljanje novih i zahtjevnijih ciljeva u smislu postizavanja poslovne izvrsnosti.

SWING Informatika d.o.o.

Kontakt podaci:
Nenad Stojiljković
SWING Informatika d.o.o.
nenad.stojiljkovic@swing.hr