Novosti

30. 10. 2012.

SWING Process Manager uspješno implementiran u Gradu Kaštela

Dana 30.10.2012. uspješno je završena druga faza implementacije SWING Process Managera (SPM) u Gradu Kaštela. Tako je, nakon prve pilot faze u kojoj je SPM uveden samo u upravne odjele za graditeljstvo, socijalnu skrb i javnu nabavu, u drugoj fazi proširen krug korisnika SPM-a na gotovo sve preostale upravne odjele Grada Kaštela.

Uvođenjem SPM-a Grad Kaštela je napravio vrlo veliki iskorak u pravcu e-uprave i stvorio sve preduvjete da svojim građanima ponudi znatno kvalitetnije usluge.

U slijedećoj fazi, koja je planirana za početak 2013. godine, izvršilo bi se online povezivanje sa drugim aplikacijama koje se koriste u sustavu Grada Kaštela čime bi se stvorile pretpostavke da svi zaposlenici Grada budu korisnici SPM-a, a time i sve napredne funkcionalnosti koje nudi ovaj produkt u potpunosti zažive.

Također, u 2013. godini se planira građanima Kaštela ponuditi još neke napredne usluge kao što su elektronički potpis, mogućnost uvida u status predmeta od strane građana, putem Interneta i Info SMS usluga.

Krajnji cilj je da, rame uz rame sa još rijetkim gradovima i Grad Kaštela započne sa korištenjem naprednog elektroničkog potpisa, odnosno elektroničke isprave, čime bi u pravom smislu te riječi postao e-uprava.

Kontakt podaci:
SWING Informatika d.o.o.
Toni Veldić
Direktor razvoja
toni.veldic@swing.hr